DJ Performance & Industry

In de Course DJ Performance & Industry staat de wereld van de DJ centraal. Voor deze Herfst editie delen twee bijzonder succesvolle docenten hun vakkennis. Rob Black ex-Girls Love DJ’s en Max Oude Weernink van Dirtcaps leren je zowel de technische en praktische kneepjes van het vak, als de marketing en industrie kant. Het eerste deel van deze cursus is vooral gericht op het vak(manschap). Top DJ’s en connaisseurs delen hun visie op de ontwikkeling van de anonieme platenlegger tot popster van de 21e eeuw, en hoe zij zelf van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Daarnaast ontrafelen zij de magie van de DJ set en bespreken zij de rol van techniek op het ambacht.

In het tweede deel van de reeks  wordt de positie van de DJ binnen de Dance industrie behandeld. De professionalisering en schaalvergroting bieden nieuwe mogelijkheden, maar vereisen tegelijkertijd ook andere vaardigheden. Met de club rocken op zaterdagnacht kom je er niet meer: DJ’en is een fulltime job geworden.

Aan bod komen zaken als bookingen en management, maar ook hoe deze zijn veranderd door de digitalisering. Het online profiel is het visitekaartje van een DJ. Deelnemers krijgen professionele feedback op hun artiestenprofiel en leren hoe zij dit optimaal kunnen inzetten. Tot slot is aandacht voor entrepeneurship. Leer van succesvolle artiesten hoe je het maximale uit je carrière kan halen: in én buiten de booth!

Overview

  • 28 Januari – 18 Maart 2019
  • Maandagavond
  • 19:00 tot 22:00
  • 8 weken
  • € 795,-

Course is inclusief:

  • Lesmateriaal bestaande uit handouts
  • Praktijklessen & Gastsprekers
  • Bezoek aan club of festival-locatie
  • Certificaat
WhatsApp Image 2018-06-03 at 16.35.07

Wat kan ik verwachten?

Girls-Love-DJs

Aan de hand van Rob Black ex-Girls Love DJs en Max Oude Weernink alias Dirtcaps doorlopen we de stappen om jouw DJ carriere naar een hoger niveau te tillen. Rob Black is Amsterdams DJ/Producer, die nog beter bekend is als frontman van het succesvolle Girls Love DJs. Een artiest die als geen ander weet hoe ter performen voor zowel club publiek als voor duizenden op festivals. Met zijn vernieuwende sets en brede repertoire heeft hij een fanbase gecreëerd die tot ver buiten zijn thuisstad Amsterdam reikt. Op het gebied van produceren is Rob ook zeker geen vreemde. Succesvolle samenwerkingen met artiesten als Sam Feldt, Dirtcaps & Elisabeth Troy zorgen voor miljoenen plays & 250.000 unieke spotify streams per maand en een contract bij Spinnin Records.

Max Oude Weernink (1987) Bekend van het Dj Duo Dirtcaps heeft een inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Met Dirtcaps heeft hij verscheidene tours over de hele wereld gedaan en opgetreden op de mainstages van festivals als: Tomorrowland, Sensation, Defqon1 e.a. Als producer is hij onder meer bekend van de Hits : “Money on My Mind”, “Weekend” en “Foreign Tongues. Ook speelde Max een grote rol als Co-producer voor Yellow Claw en vele anderen. Max won 2 BUMA Awards in 2014 en 2015 voor de nummers “Shotgun en “Till it hurts”. Veel ervaring en kennis die beiden graag met je delen!
Tijdens de course worden ook verschillende gastsprekers uitgenodigd om hun kennis te delen. Zo zien we in deze editie de marketing manager van Armada, DJ Abstract en een booker van het befaamde kantoor David Lewis. Leer in deze course hoe je het maximale uit je carrière kan halen: in én buiten de booth! . De maximale groepsgrootte is 20 personen. De course vindt plaats in de A’DAM Toren. 
Max & Rob

Wat ga ik leren?

1 DANCE MUSIC & CLUB CULTURE (History & Future of electronic music)
2 ARTIST & MANAGEMENT (Creating your DJ career roadmap)
MARKETING & PROFILE (Creating a DJ profile
STORYTELLING & TECHNOLOGY (Creating your own sound)
ENTREPENEURSHIP (DJ’ing is running a a company)
BOOKINGS & CLUB MANAGERS (How to get more bookings & club gigs)
DJ TECHNIQUE & SKILS (Different techniques for every genre)
FEEDBACK NIGHT (Feedback night on your profile and set)

Betaal informatie

Online betalen

De online betalingen worden verzorgd door Paylogic. Je kunt hierbij kiezen voor Ideal overboeking, Mastercard of Mister Cash. Bij betaling via deze weg ontvang je niet direct een factuur. Een factuur kan worden opgevraagd via info@schoolofhouse.nl. Je deelname is direct bevestigd.

Betalen per bank overboeking

Je kunt je deelname direct bevestigen door gebruik te maken van overboekingen ten name van School of House BV, NL32ABNA0413506037, onder vermelding van de desbetreffende Course of Masterclass. Je kunt via info@schoolofhouse.nl een factuur op vragen.

Betalen in termijnen

De Courses kunnen eventueel in twee of drie termijnen worden betaald. Neem hiervoor contact op met School of House via info@schoolofhouse.nl

De volgende course begint op maandag 3 December

Vragen of behoefte aan meer informatie?