Course informatie

  • 9 mei t/m 4 juli 2018
  • 19 september t/m 7 november 2018
  • Woensdagavond
  • 19:00 tot 22:00
  • 9 lessen
  • € 795,-

INSCHRIJVEN

Wil jij leren van de makers van Amsterdam Open Air, Mysteryland en DGTL? In de course Event & Organisation worden alle facetten van het organiseren van een dancefeest uitgelicht. Van club event tot festival, in 9 weken worden de belangrijkste hedendaagse bouwstenen zowel theoretisch als praktisch behandeld door inspirerende gastsprekers. Onderwerpen als financiering en vergunningen; de creatieve kant: concept, creatie en programmering; promotie en (social) media; en natuurlijk de logistiek en productie komen aan bod. Deze course is vaak snel uitverkocht.

Course is inclusief:

  • Lesmateriaal bestaande uit handouts
  • Bezoek aan club of festival-locatie
  • Opname in de ‘alumni’ Facebook page met o.a. Dance vacatures & guestlist opties
  • Certificaat

Vragen? Neem contact met ons op.

Programma

Tijdens de course Event & Organisation delen succesvolle organisatoren en producers van Amsterdam Open Air, DGTL en Mysteryland hun ervaring en delen ze hun kennis over ‘het perfecte feest’. Daarnaast vertellen uiteenlopende professionals als bookers, stagemanagers en creatieven over hun werkzaamheden, zodat het verhaal voor jou als course-deelnemer vanuit verschillende perspectieven belicht wordt. Zo krijg je een compleet beeld van het organiseren van een dancefeest. Dankzij locatiebezoeken – aan gerenommeerde clubs als The Warehouse, Air, of een festivalterrein – krijg je niet alleen het verhaal te horen, maar neem je ook een echte kijk achter de schermen.

De course is gericht op zowel startende als werkende zelfstandige organisatoren en werknemers bij evenementen-organisatie, maar ook zeer waardevol voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse praktijk met deze organisaties te maken heeft. Succesvolle deelname wordt beloond met een certificaat.

eventcanvas

1 GESCHIEDENIS  DANCE & EVENTS

2 CONCEPT & LOCATIE

3 ARTWORK & IDENTITEIT

4 BUDGET, INKOOP & PARTNERS

5 PROGRAMMERING

6 MARKETING & TICKETING

7 SOCIAL MEDIA & CONTENT STRATEGIE 

8 PRODUCTIE

9 EVENT CONCEPT PITCH

Gastsprekers
wit_1_400x400

MIRJAM DE BOK 

Crowd Management ID&T e.a.

22222060_1866538133375392_3207924420928548769_n

FLORIS GROENEVELD 

Booker & Muziek programmeur DGTL

2951750-large

ED OVERVEST

Productie Eventions & former ID&T

Event & Organisation Alumna Floor Slurink

Floor Slurink is één van de eerste Event & Organisation studenten die de Course van The School of House afrondde. Met succes, want niet snel daarna vloog onze alumni de oceaan over om haar opgedane kennis in praktijk te brengen in New York.

Betaalinformatie

Online betalen

De online betalingen worden verzorgd door Paylogic. Je kunt hierbij kiezen voor Ideal overboeking, Mastercard of Mister Cash. Bij betaling via deze weg ontvang je niet direct een factuur. Een factuur kan worden opgevraagd via info@schoolofhouse.nl. Je deelname is direct bevestigd.

Betalen per bank overboeking

Je kunt je deelname direct bevestigen door gebruik te maken van overboekingen ten name van School of House BV, NL32ABNA0413506037, onder vermelding van de desbetreffende Course of Masterclass. Je kunt via info@schoolofhouse.nl een factuur op vragen.

Betalen in termijnen

De Courses kunnen eventueel in twee of drie termijnen worden betaald. Neem hiervoor contact op met School of House via info@schoolofhouse.nl

Sensation
Nederland Dance land

Er is een enorm aanbod dance-feesten in ons land: van grootschalige hallenfeesten tot boutique festivals. Naast deze eenmalige events zijn er natuurlijk ook de clubavonden. Om je als organisator met succes te onderscheiden in deze overvolle markt moet je heel wat in je mars hebben. Artiesten en locatie staan veelal voorop, maar er zijn nog veel meer ingrediënten die nodig zijn voor een unieke mix voor jouw perfecte feest.

Een strak businessplan en een goede financiële huishouding vormen de basis voor een gezonde dance-organisatie en zorgen dat de organisator zelf ook met een smile op zijn feest kan rondlopen. ook wanneer het om miljoenen draait zijn het plezier en de passie van de organisatie een cruciale factor, welke allebei doorwerken op het gehele feest en haar beleving.

Aan een groot feest gaan maanden van bloed, zweet en tranen vooraf. Festivals zijn allemaal stuk voor stuk een kleine samenleving, compleet met winkels en restaurants, maar ook met een eigen beveiliging en medische voorzieningen. Het is een logistieke monsterklus om tienduizenden bezoekers de dag of nacht van hun leven te bezorgen, waarbij heel wat meer komt kijken dan enkel goede artiesten op een mooi podium zetten. Maar ook in een kleine club is een strakke productie cruciaal voor een geslaagde avond.

Meer weten over The School of House?

Bel ons op 020 261 2685 of mail ons via info@schoolofhouse.nl