Gastsprekers

Egbert

Egbert

Egbert is een van de eerste ‘MySpace-sterren’ van de Nederlandse Dance. Als zolderkamerproducer raakte hij online in contact met zijn helden Michel de Hey en Secret Cinema, die op hun beurt Egbert al snel als held gingen zien. Niet veel later toonde ook Sven Vath zich een groot fan van Egberts eigenzinnige melodieuze techno. Egbert voelt zich zo goed thuis in zijn studio, dat hij uitsluitend live optreedt en niet als DJ. Voor de course Music Creation & Production neemt hij ons mee in zijn wereld waar de meest fantastische sounds ontstaan!

Steve

Steve Rachmad

Deze Techno gigant heeft weinig introductie nodig. Toch is minder bekend dat Steve onder zijn alter ego’s Sterac en Rachmad Project naast het stevige werk ook meester van de diepere en meer Housy sounds is, en daarnaast een voorliefde voor Disco heeft. Van zijn krantenwijk kocht hij in de jaren ’80 de legendarische Roland TR-808. Nog altijd een van zijn favoriete drumcomputers, samen met de al even legendarische 909. Aan de hand van deze machines toont de maestro hoe hij zijn beats maakt.

Sjoerd Wynia

Sjoerd Wynia

Sjoerd Wynia biedt als algemeen directeur van AIR en oprichter van The Good Guys een inspirerende ‘helicopter view’ op een succesvol Dance event. Met Amsterdam Open Air, Buiten Westen en Milkshake heeft hij een aantal fantastische case studies in huis. Sjoerd heeft van thuis uit een hart voor onderwijs meegekregen en ervaring als docent Media en Entertainment Management bij InHolland. Bovendien is hij een begenadigd spreker. Zijn avondvullende programma over Concept & Locatie binnen de course Event & Organisation vliegt voorbij, en is voor cursisten steevast een van de hoogtepunten van de reeks!

Aron Friedman

Aron Friedman

Aron Friedman kent de Dance in de volle breedte. Als DJ, producer en organisator, maar ook als verslaggever van het nachtleven. Zo schreef hij mee aan Mary Go Wild en vertaalde hij Release 2 in het Engels. De getalenteerde journalist was hoofdredacteur van DJ Broadcast en Thump / Vice. Wanneer het over zaken als online communicatie en marketing gaat, zien we Aron graag aanschuiven!

Prunk

Prunk

Nilz Pronk alias Prunk is een echte DJ-entrepreneur. Succesvol in de booth en met releases op labels als Nite Grooves en Soweso. Maar ook op zijn eigen label en events. Want de oprichter van Deep House Amsterdam heeft dit blog laten uitgroeien tot een internationaal multimedia platform van formaat. Nilz kan daarom aan talloze lessen van TSOH een bijdrage leveren, maar bovenal is hij voor de aangewezen persoon op het gebied van online strategieën voor organisaties en artiesten.

Daan Spoek

Daan Spoek

Als eigenaar van Spooker Agency en programmeur voor Voltt en 5 Days Off combineert Daan Spoek verschillende petten. De ‘achterkant’ van de artiestenwereld heeft dan ook geen geheimen voor Daan. Juist zijn dubbelfunctie maakt hem tot de aangewezen persoon zijn kennis te delen over boeken en programmeren van artiesten.

Tessa

Tessa Nijdam

Deze powerhouse is een lichtend voorbeeld van hoe snel je carrière in de Dance kan maken, wanneer je keihard werken combineert met lef en visie. In de course Event & Organisation deelt ze haar kijk op de hedendaagse club cultuur en de rol van de programmering hierbinnen.

Zender

Zender

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je als Dance liefhebber het werk van grafisch ontwerper Zender niet kent. Mysteryland, Amsterdam Open Air, Dance Valley en Laidback Luke zijn slechts een kleine greep uit zijn opdrachtgevers. Daarnaast maakt hij het artwork voor zijn eigen feesten De Nachtspelen en Costa Del Soul. Ook als organisator heeft Zender een uitgesproken visie. Tel hierbij op dat deze artistieke duizendpoot een zeer verdienstelijk DJ is, en het spreekt voor zich dat hij een aanwinst is voor de course Event & Organisation!

Vince Watson

Vince Watson

Hoewel de meeste lessen in principe in het Nederlands worden gegeven, maken we voor deze vriendelijke Schot graag een uitzondering. Hij is namelijk een begenadigde DJ, live act en producer met releases op Cocoon, Planet E en Tresor. Zijn sample packs zijn terug te horen in talloze producties. Daarnaast is hij een inspirerende docent. Hij heeft de nodige tutorials opgenomen, maar alleen bij TSOH is hij ‘live’ voor de klas te vinden!

Denis Doeland

Denis Doeland

Denis Doeland (Utrecht 1971) is vanaf 1993 actief in de muziek-industrie (Dance). Hij startte bij platenwinkel Bad Vibes van waar de eerste muziekactiviteiten van ID&T starten. In zijn 18-jarige carrière bij ID&T heeft Denis zich bezig gehouden met de exploitatie van intellectueel eigendom en de online activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation. In Mei 2011 richt hij zich volledig op DDMCA om verder als zelfstandig professional te werken in de vele deelgebieden binnen het intellectueel eigendom en technologie spectrum.

Als specialist in de digitale wereld helpt Denis tegenwoordig bedrijven en organisaties internet en social media toe te passen om zo te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Op het gebied van kennisontwikkeling, kennisdeling en consultancy in combinatie met de inzet van technologie, internet en social media loopt Denis voorop in Nederland. Denis levert zijn diensten tegenwoordig in de vorm van o.a. adviezen, analyses, lezingen, waarderingen, trainingen, social media en internet monitoring.

Denis zijn standpunt is dat een entertainmentbedrijf bestaansrecht heeft door de content die het produceert en de fans die het weet te binden. De gedachten omtrent de opkomende digitale wereld heeft hij indertijd rond 2008 verwoord in de eerste digitale visie voor de entertainmentindustrie: ‘Als dj, evenement of festival ben je een netwerk. Content is daarbij de drijvende kracht om verbinding te maken met fans en klanten. Data zijn de toegevoegde sturende factoren en economische waarden voor het bedrijf.’

Wytze

Wytze Dijk

Rust Roest. Wytze Dijk heeft de organisatie die aan de basis staat van zijn upperground imperium vernoemd naar het kortste Nederlandse spreekwoord. Dit arbeidsethos legt hij zelf ook aan de dag. Zijn events kennen een hoge productie standaard en origineel programma. Voor Vrijland Festival heeft hij zelfs burgemeester Van de Laan weten te strikken. Wytze heeft een hart voor de scene. Naast zijn succesvolle festivals organiseert hij nog altijd de kleinschalige clubavonden en illegale raves waar hij ooit mee begon.

Eelco

Eelco Anceaux

Chemistry is een monument van de Nederlandse Dance en clubcultuur. Hier bracht Eelko zijn ervaring vanuit de Waakzaamheid en RoXY naar nieuwe hoogten. Chemistry werd een broedplaats voor talent en stond aan de wieg van de VJ cultuur en het eerste Nederlandse bookingsagency Barkers. Na het Chemistry succes volgde het eveneens zeer succesvolle R.U.S.H. avontuur, waar Eelko een mentor van onze Victor Coral werd. Nog altijd heeft Eelko een neusje voor talent; zijn Marktkantine stelt hij open als testlab voor concepten van TSOH cursisten.

Mason

Mason

De Amsterdamse DJ en Producer Iason Chronis, beter bekend als Mason, kende zijn grote doorbraak in 2006 met Exceeder. Deze wereldwijde nummer 1 hit tekende de opkomst van de Electrohouse. Nadien volgden talloze radiohits en underground releases, waaronder collaboraties met grootheden als Roisin Murphy (Moloko), Run DMC en Jocelyn Brown. Mason is daarnaast druk doende achter de schermen. Hij runt zijn eigen platenlabel Animal Language en gelijknamige feesten. Bovendien is hij lid van de Buma/Stemra ledenraad en bestuurslid van stichting Popauteurs.nl. Vanuit deze positie deelt hij kennis over het allround bestaan van de hedendaagse Dance artiest. Binnen de course Music Creation & Production geeft hij tips over het fine tunen van je eigen producties, maar ook over hoe deze uit te brengen en het maximale uit je carrière te halen.

Sluwe vos

De sluwe vos

Robert Vosmeijer alias De Sluwe Vos is een van de snelst rijzende sterren van de Nederlandse House. DJ Sneak, Jordan Peak en Shlomi Aber zijn grote liefhebbers van zijn rauwe jackin’ beats. Robert bewijst dat de kennis vanuit nieuwe generaties net zo waardevol kan zijn als die van de ‘oude garde’. Zeker wanneer een jonge hond (of vos!) de nieuwste digitale technieken combineert met een voorliefde voor een ambachtelijk analoog productieproces.

Meer weten over The School of House

Bel ons op 020 261 2685 of mail ons via amsterdam@schoolofhouse.com