Het lesaanbod

Duncan

Event & Organisation

Wil jij leren van de makers van Amsterdam Open Air, Mysteryland en DGTL? In de course Event & Organisation worden alle facetten van het organiseren van een dancefeest uitgelicht. Van club event tot festival, in 9 weken worden de belangrijkste hedendaagse bouwstenen zowel theoretisch als praktisch behandeld door inspirerende gastsprekers. Onderwerpen als financiering en vergunningen; de creatieve kant: concept, creatie en programmering; promotie en (social) media; en natuurlijk de logistiek en productie komen aan bod. Deze course is vaak snel uitverkocht, bekijk hieronder de aanvangsdata.

Julien

Music creation & production

Wil jij electronische muziek leren produceren van ervaren producers? In de course Music Creation & Production worden technische en creatieve sleutelelementen van een goede Dance-productie onder de loep genomen binnen Ableton Live. In 12 of 24 weken leer je de basisvaardigheden, maar ook meer geavanceerde technieken om het maximale resultaat uit de software te halen. Daarnaast worden de vaste bouwstenen van een Dance-track behandeld, denk aan beats, bass lines, leads, pads, etc. Aan het einde van de course ben je in staat zelfstandig een track produceren in Ableton. Bekijk onderstaand de startdata in 2018!

dj

DJ Performance & Industry

In de Course DJ Performance & Industry staat de wereld van de DJ centraal. Top DJ’s en connaisseurs delen hun visie en ontrafelen de magie van de DJ set en bespreken zij de rol van techniek op het ambacht. Met de club rocken op zaterdagnacht kom je er niet meer: DJ’en is een fulltime job geworden. Aan bod komen zaken als bookingen, management en (social) marketing. Het online profiel is tegenwoordig het visitekaartje van de DJ. Deelnemers krijgen professionele feedback op hun artiestenprofiel en leren hoe zij dit optimaal kunnen inzetten. Tot slot is aandacht voor entrepreneurship. Leer van succesvolle artiesten hoe je het maximale uit je carrière kan halen: in én buiten de booth!

photo-1510279410431-2d0808d69bf8

Ableton Basic Course

Altijd al willen beginnen met produceren van electronische muziek? Ben je al meerdere malen zelf gestart met Ableton, maar afgehaakt door het gemis aan kennis en richting? Schrijf je dan nu in voor de Ableton Basic course Music Creation & Production! Ervaren docenten Daniele Labatte, Marco Spaventi en Victor Coral leren je in 12 inspirerende avonden hoe je met Ableton je eigen tracks maakt. Daarnaast kun je in onze digitale omgeving ‘custom made’ video tutorials kijken ter ondersteuning van de lessen. Start met produceren in deze inspirerende beginner course en leer van onze music professionals!

Meer weten over the School of House?

Bel ons op 020 261 2685 of mail ons via amsterdam@schoolofhouse.com