De Superpowers van Roog

[:nl]Als je een superpower zou hebben, welke zou dat dan zijn?
Een superhero met supersonisch gehoor. Is die er al? Ik weet niks van superhero’s. Weet je wat het is, ik DJ dus al 500 jaar zo ongeveer en ik heb een continue piep in mijn oren. Dus als er iets geregeld kan worden waardoor mijn gehoor weer wordt hersteld, zou dat heel fijn zijn.

Oh, je hebt een piep in je oor! Dat lijkt me vervelend, of niet?
Ja, dat komt met de job hé. Lang lang geleden waren er nog geen oordopjes die op maat gemaakt konden worden. Ik sta vanaf de jaren ’80 al ieder weekend in die herrie. Op een gegeven moment zeggen je oren: ‘doe maar niet’. Dus ja, superhearing ofzo. Supersonisch gehoor.

Wat is je lievelingsdier?
Ojee, dit word echt heel moeilijk. Er is een kans dat ik nu wordt weggezet als een dierenhater, dat ben ik niet. Maar ik ben niet echt een dierenvriend, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb vroeger als kind nooit een huisdier gewild, ik was vanaf mijn 6e al met muziek bezig. Ik wil pianosamplers, computers, dat soort dingen. Ik heb nog nooit om een huisdier gevraagd, ik zou ook niet weten wat ik ermee moet doen. Want ja, dat moet je uitlaten, en dan kun je geen muziek maken.

Dat klinkt ontzettend logisch. En wat eet je als ontbijt?
Nou, ik heb een hele goede tip: je hebt een schaaltje, daar doe je 2 eieren in. Dat roer je en daar prak je een banaan doorheen. Beetje kaneel erbij en een paar rozijntjes, gooi je in de pan, en dan heb je een soort van pannenkoek maar dan zonder de suikers enzo. Een soort healthy pancake. Het is briljant. Echt briljant.

Die gaan we uitproberen. En als je een plaat zou aanraden aan iedere beginnende DJ, welke zou dat zijn? Of is er een plaat die bijvoorbeeld heel veel indruk op je heeft gemaakt?
Oei, 1?!

Mag ook 2.
Hmm. Nou, 1 van mijn aller allermeest favoriete platen qua house en qua zang, want mijn stijl is echt vocale house, en heel veel mensen denken: o ja, zang op house, die vocalen die hebben geen diepgang, dan moet je luisteren naar Kings of Tomorrow – Finally. Dat gaat over het moment dat je net dood bent en in een soort van overgangsfase bent. Klinkt heel luguber maar dat is het niet, het is echt een hele mooie plaat met ontzettend veel diepgang. Als je er eentje moet horen van vocale house dan is het deze. Echt, heel mooi. Als je die plaat luistert en je weet de gedachte van de lyrics dan denk je echt damn, dit is zó goed en zó mooi verwoord. Kippenvel.

Is dat altijd al je ding geweest?
Ja. Ik weet niet waarom, maar ik houd van vocalen. Voor mij is de menselijke stem het mooiste instrument dat er is, dus al mijn platen hebben ook vocalen. Dat raakt mij heel erg. En dan niet in de club van hooo, hooo, maar gewoon echt vocalen met een betekenis. Dat geeft zoveel meerwaarde aan je set, daarmee kun je echt een meaning geven.

Schrijf je ook teksten?
Dat doe ik ook.

Alleen voor nummers? Of ben je ook met een boek bezig?
Haha, nee, dat absoluut niet. Ik maak dus al 500 jaar vocale platen, daar schrijf ik voor. Ik zing zelf niet, ik zing als een kraai, helaas. Oh, dat is nog iets voor m’n superpower, ik zou graag heel mooi kunnen willen zingen. Kan dat nog?

Dat kan nog.
Oké, dat dus eigenlijk. Maar ik mag met hele getalenteerde mensen werken die de teksten voor mij zingen. Dat is zo inspirerend, als iemand die de tekst of de melodielijn die je hebt geschreven naar een hoger niveau brengt. Dat maakt gewoon dat ik hier al 30 jaar in geïnteresseerd ben.[:en]Als je een superpower zou hebben, welke zou dat dan zijn?
Een superhero met supersonisch gehoor. Is die er al? Ik weet niks van superhero’s. Weet je wat het is, ik DJ dus al 500 jaar zo ongeveer en ik heb een continue piep in mijn oren. Dus als er iets geregeld kan worden waardoor mijn gehoor weer wordt hersteld, zou dat heel fijn zijn.

Oh, je hebt een piep in je oor! Dat lijkt me vervelend, of niet?
Ja, dat komt met de job hé. Lang lang geleden waren er nog geen oordopjes die op maat gemaakt konden worden. Ik sta vanaf de jaren ’80 al ieder weekend in die herrie. Op een gegeven moment zeggen je oren: ‘doe maar niet’. Dus ja, superhearing ofzo. Supersonisch gehoor.

Wat is je lievelingsdier?
Ojee, dit word echt heel moeilijk. Er is een kans dat ik nu wordt weggezet als een dierenhater, dat ben ik niet. Maar ik ben niet echt een dierenvriend, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb vroeger als kind nooit een huisdier gewild, ik was vanaf mijn 6e al met muziek bezig. Ik wil pianosamplers, computers, dat soort dingen. Ik heb nog nooit om een huisdier gevraagd, ik zou ook niet weten wat ik ermee moet doen. Want ja, dat moet je uitlaten, en dan kun je geen muziek maken.

Dat klinkt ontzettend logisch. En wat eet je als ontbijt?
Nou, ik heb een hele goede tip: je hebt een schaaltje, daar doe je 2 eieren in. Dat roer je en daar prak je een banaan doorheen. Beetje kaneel erbij en een paar rozijntjes, gooi je in de pan, en dan heb je een soort van pannenkoek maar dan zonder de suikers enzo. Een soort healthy pancake. Het is briljant. Echt briljant.

Die gaan we uitproberen. En als je een plaat zou aanraden aan iedere beginnende DJ, welke zou dat zijn? Of is er een plaat die bijvoorbeeld heel veel indruk op je heeft gemaakt?
Oei, 1?!

Mag ook 2.
Hmm. Nou, 1 van mijn aller allermeest favoriete platen qua house en qua zang, want mijn stijl is echt vocale house, en heel veel mensen denken: o ja, zang op house, die vocalen die hebben geen diepgang, dan moet je luisteren naar Kings of Tomorrow – Finally. Dat gaat over het moment dat je net dood bent en in een soort van overgangsfase bent. Klinkt heel luguber maar dat is het niet, het is echt een hele mooie plaat met ontzettend veel diepgang. Als je er eentje moet horen van vocale house dan is het deze. Echt, heel mooi. Als je die plaat luistert en je weet de gedachte van de lyrics dan denk je echt damn, dit is zó goed en zó mooi verwoord. Kippenvel.

Is dat altijd al je ding geweest?
Ja. Ik weet niet waarom, maar ik houd van vocalen. Voor mij is de menselijke stem het mooiste instrument dat er is, dus al mijn platen hebben ook vocalen. Dat raakt mij heel erg. En dan niet in de club van hooo, hooo, maar gewoon echt vocalen met een betekenis. Dat geeft zoveel meerwaarde aan je set, daarmee kun je echt een meaning geven.

Schrijf je ook teksten?
Dat doe ik ook.

Alleen voor nummers? Of ben je ook met een boek bezig?
Haha, nee, dat absoluut niet. Ik maak dus al 500 jaar vocale platen, daar schrijf ik voor. Ik zing zelf niet, ik zing als een kraai, helaas. Oh, dat is nog iets voor m’n superpower, ik zou graag heel mooi kunnen willen zingen. Kan dat nog?

Dat kan nog.
Oké, dat dus eigenlijk. Maar ik mag met hele getalenteerde mensen werken die de teksten voor mij zingen. Dat is zo inspirerend, als iemand die de tekst of de melodielijn die je hebt geschreven naar een hoger niveau brengt. Dat maakt gewoon dat ik hier al 30 jaar in geïnteresseerd ben. [/read][:]

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*