DJ Performance & Industry

In de Course DJ Performance & Industry staat de wereld van de DJ centraal. Het eerste deel van deze cursus is vooral gericht op het vak(manschap). Top DJ’s en connaisseurs delen hun visie op de ontwikkeling van de anonieme platenlegger tot popster van de 21e eeuw, en hoe zij zelf van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Daarnaast ontrafelen zij de magie van de DJ set en bespreken zij de rol van techniek op het ambacht.

In het tweede deel van de reeks  wordt de positie van de DJ binnen de Dance industrie behandeld. De professionalisering en schaalvergroting bieden nieuwe mogelijkheden, maar vereisen tegelijkertijd ook andere vaardigheden. Met de club rocken op zaterdagnacht kom je er niet meer: DJ’en is een fulltime job geworden.

Aan bod komen zaken als bookingen en management, maar ook hoe deze zijn veranderd door de digitalisering. Het online profiel is het visitekaartje van een DJ. Deelnemers krijgen professionele feedback op hun artiestenprofiel en leren hoe zij dit optimaal kunnen inzetten. Tot slot is aandacht voor entrepreneurship. Leer van succesvolle artiesten hoe je het maximale uit je carrière kan halen: in én buiten de booth!

Overview

  • 30 September 2019
  • Maandagavond
  • 19:00 tot 22:00
  • 8 weken
  • € 795,-

Course is inclusief:

  • Lesmateriaal bestaande uit handouts
  • Praktijklessen & Gastsprekers
  • Samenstellen & Feedback op ‘Artist Profile’
  • Certificaat

Wat kan ik verwachten?

Met gastsprekers als Techno DJ/Producer Vince Watson en Max Oude Weernink alias Dirtcaps doorlopen we de stappen om jouw DJ carriere naar een hoger niveau te tillen. We kijken onder andere naar jouw persoonlijke Artist Profile en marketing. De belangrijke artistieke en profiel inhoudelijke keuzes die je als DJ/Producer moet maken. We bespreken de art of performance, set opbouw en genre specifieke verschillen, zowel DJ technisch als theoretisch.  

Vince Watson is een gearriveerde DJ/Producer met meer dan 100 releases op labels als Cocoon en Planet E. Hij tourde meerdere malen over de wereld en geeft momenteel ook DJ les aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Max Oude Weernink (1987) Bekend van het Dj Duo Dirtcaps heeft een inmiddels een internationale reputatie opgebouwd. Met Dirtcaps heeft hij verscheidene tours over de hele wereld gedaan en opgetreden op de mainstages van festivals als: Tomorrowland, Sensation, Defqon1 e.a. Als producer is hij onder meer bekend van de Hits : “Money on My Mind”, “Weekend” en “Foreign Tongues. Ook speelde Max een grote rol als Co-producer voor Yellow Claw en vele anderen. Max won 2 BUMA Awards in 2014 en 2015 voor de nummers “Shotgun en “Till it hurts”. Veel ervaring en kennis die beiden graag met je delen!
De course vindt plaats in de A’DAM Toren en wordt gehouden met een kleine groep, maximaal 8 personen. 

Wat ga ik leren?

1 DANCE MUSIC & CLUB CULTURE (History & Future of electronic music)
2 ARTIST PROFILE (Creating a distinctive DJ profile)
MARKETING & SALES (DJ’ing is running a a company)
STORYTELLING & TECHNOLOGY (Creating your own sound & sets)
ARTIST & MANAGEMENT (Creating your DJ career roadmap)
BOOKINGS & CLUB MANAGERS (How to get more bookings & club gigs)
DJ TECHNIQUE & SKILS (Different techniques for every genre and time slots)
FEEDBACK NIGHT (Feedback night on your profile and set)

Betaal informatie

Online betalen

De online betalingen worden verzorgd door Paylogic. Je kunt hierbij kiezen voor Ideal overboeking, Mastercard of Mister Cash. Bij betaling via deze weg ontvang je niet direct een factuur. Een factuur kan worden opgevraagd via amsterdam@schoolofhouse.com Je deelname is direct bevestigd.

Betalen per bank overboeking

Je kunt je deelname direct bevestigen door gebruik te maken van overboekingen ten name van School of House BV, NL32ABNA0413506037, onder vermelding van de desbetreffende Course of Masterclass. Je kunt via amsterdam@schoolofhouse.com een factuur op vragen.

Betalen in termijnen

De Courses kunnen eventueel in twee of drie termijnen worden betaald. Neem hiervoor contact op met School of House via amsterdam@schoolofhouse.com

Vragen of behoefte aan meer informatie?