[:nl]De laatste jaren stijgt het aantal evenementen in Nederland exponentieel. Onder het mom van ‘duurzaam organiseren’ worden de regels met betrekking tot het organiseren van dance festivals per 2017 aangescherpt. Vergunningen voor grote evenementen moeten zo vroeg mogelijk worden aangevraagd in de Gemeente Amsterdam, om maar een voorbeeld te noemen. Zo wordt duidelijk wat het aanbod is en ontstaat er een beeld van de drukte voor de stad en inwoners. Ook binnen festivalland is innovatie volop in ontwikkeling.

Barbara Vos, Programma Manager bij Open House, praatte ons bij over innovatie trends op festivals. Denk aan geluidsbeleving, crowd support en een volledige MainStage voorzien van groene stroom. Daarnaast dragen de tijdelijke miniatuursteden hun steentje bij door innovaties te testen die betrekking hebben op maatschappelijke thema’s zoals vluchtelingen, duurzaamheid en de experience-economy.

Allereerst willen wij graag weten wat Open House eigenlijk inhoudt. Brand los Barbara!

De term ‘duurzaam organiseren’ wordt steeds vaker in de mond genomen. Wil je weten wat het nu écht betekent? Check de video hieronder.  

Ter verduidelijking van bovenstaande gaan we even wat dieper. Hoe festivals inspelen op innovaties en trends van de toekomst, licht Barbara jou haarfijn toe.

Dat klinkt veelbelovend, maar hoe wordt dit fenomeen dan in praktijk gebracht? We laten de expert aan het woord:

Nu denk je misschien “wat levert het nou op, dat ‘duurzaam organiseren’?”. Barbara vertelt het je met alle liefde. 

Volg The School of House op Facebook en Instagram:
https://www.facebook.com/theschoolofhouse
https://www.instagram.com/theschoolofhouse[:]

Comments are closed.