Ambassadors

TSOH staat in het hart van de Nederlandse Dance. Onze ambassadeurs spelen hierbij een belangrijke rol. Als klankbord achter de schermen, maar vaak ook als inspirerende verteller voor de klas. Deze movers & shakers vertegenwoordigen verschillende generaties, muziekstromingen en disciplines binnen de Dance, maar zijn allemaal alom gerespecteerd en behoren tot de absolute top van hun scene!

Duncan

Duncan Stutterheim

Velen kennen Duncan Stutterheim als Nederlands meest succesvolle Dance entrepreneur. Maar de founder van ID&T en drijvende kracht achter super-events als Sensation en Mysteryland is een ware mercator sapiens.
Naast zijn commerciële successen heeft hij een groot hart voor meer ideële initiatieven binnen de Dance.TSOH is hier een goed voorbeeld van; zonder Duncans steun en vertrouwen bestond TSOH niet in haar huidige vorm.

Roog

Roog

Roog is een van de bekendste DJ’s van ons land sinds de jaren ’90. De koning van ‘soulful house’ was met Hardsoul (samen met zijn broer Greg) de eerste Nederlander met een release op het toonaangevende
Engelse Defected label en kreeg in de VS erkenning van House instituties als Strictly Rhythm. Zijn eigen Hardsoul label geldt inmiddels ook als internationaal baken van kwaliteits-House. Voor TSOH geeft hij het pure House D.N.A. door aan DJ’s en producers.

Dimitri

DIMITRI KNEPPERS

DJ Dimitri is de godfather van het Nederlandse DJ gilde. De wizard, de magician, de tovenaar, het zijn enkele bijnamen die zijn onnavolgbare platenkeuze en mixtechnieken benadrukken.
Als resident van de RoXY stond hij aan de basis van de Nederlandse House revolutie. De grondlegger van de High Tech Soul Movement was een belangrijke schakel tussen Amsterdam en Detroit. Techno legendes als Derrick May en Carl Craig roemen Dimitri als inspirator.

Gert

Gert van Veen

Gert van Veen wordt wel ‘het geweten van de Nederlandse Dance’ genoemd. Als muziekwetenschapper en journalist van de Volkskrant gaf hij eind jaren ’80 als eerste de opkomende House beweging een serieuze stem. Hierna volgden talloze artikelen, essays en zelfs boeken
(Release 1, Release 2 en Mary Go Wild). Maar Gert doet meer dan alleen scherp vanaf de zijlijn observeren en beschrijven.

Steve

Steve Rachmad

Deze Techno gigant heeft weinig introductie nodig. Toch is minder bekend dat Steve onder zijn alter ego’s Sterac en Rachmad Project naast het stevige werk ook meester van de diepere en meer Housy sounds is, en daarnaast een voorliefde voor Disco heeft.
Van zijn krantenwijk kocht hij in de jaren ’80 de legendarische Roland TR-808. Nog altijd een van zijn favoriete drumcomputers, samen met de al even legendarische 909. Aan de hand van deze machines toont de maestro hoe hij zijn beats maakt.

Victor Coral

Victor Coral

There are few aspects of Dance culture Victor Coral has not explored thoroughly. He has even earned a Master degree in Cultural Studies on Dance and has published on Dance culture in academic journals; for example in Mary Go Wild. 25 years of Dance in the Netherlands; and as a copywriter for various dance organisations. He has also been working as a teaching and research assistant at the University of Amsterdam. Victor is Head of Content & Education at TSOH, but you can also expect him in the classroom on a regular basis, as a teacher and moderator!

Mason

Iason Chronos / Mason

De Amsterdamse DJ en Producer Iason Chronis, beter bekend als Mason, kende zijn grote

doorbraak in 2006 met Exceeder. Deze wereldwijde nummer 1 hit tekende de opkomst van de Electrohouse. Nadien volgden talloze radiohits en underground releases, waaronder collaboraties met grootheden als Roisin Murphy (Moloko), Run DMC en Jocelyn Brown. Mason is daarnaast druk doende achter de schermen. Hij runt zijn eigen platenlabel Animal Language en gelijknamige feesten. Bovendien is hij lid van de Buma/Stemra ledenraad en bestuurslid van stichting Popauteurs.nl. Vanuit deze positie deelt hij kennis over het allround bestaan van de hedendaagse Dance artiest. Binnen de Course Music Creation & Production geeft hij tips over het fine tunen van je eigen producties, maar ook over hoe deze uit te brengen en het maximale uit je carrière te halen.

Olivier

Olivier Weiter

Olivier Weiter is een boegbeeld van de Amsterdamse ‘upperground’, de nog altijd groeiende scene die bewijst dat een ‘underground’ sound niet uitsluitend aan een select publiek voorbehouden hoeft te zijn. Weiter is een echte ‘ouderwetse’ DJ. Zijn motto: ‘Speel iedere set alsof het je eerste en je laatste is’.
Deze aanstekelijke bevlogenheid werpt zijn vruchten af. Binnen het Amsterdamse nachtleven is Weiter uitgegroeid tot een van de hedendaagse smaakmakers. Met zijn Weiternachten vult hij moeiteloos de Paradiso. Deze onbevangen Amsterdammer vertelt met passie over zijn ervaringen en leermomenten. Voor DJ/producers een mooie kans om zich te spiegelen aan een succesvol artiest in de lente van zijn carrière!

Jasja

Jasja Heijboer

Jasja Heijboer vertegenwoordigt met haar boekingskantoor Ace Agency een aantal wereldbekende DJ’s. Als ontdekker van de beroemde DJ Afrojack en de drijvende kracht achter de carrière van onder andere Bassjackers, Martin Garrix, Quintino, Ummet Ozcan, Yellow Claw, heeft ze haar strepen op wereldwijd niveau meer dan verdiend.

Flexican

Flexican

Thomás Goethals, beter bekend als The Flexican, belichaamt de vruchtbare verbinding van Dance met Urban. Mocht er nog enige twijfel bestaan of deze stijlen te verenigen zijn, dan neemt The Flexican deze zonder pardon weg. Sterker nog, hij combineert het beste van twee werelden: razendsnelle en superstrakke Hip Hop cuts in de mix, met de drive van een pompende House set. Als producer boekte hij succes met zijn eigen band Flinke Namen, maar ook samen met andere flinke namen zoals Typhoon en FS Green. Met zijn trouwe makker MC Sef trekt hij volle zalen met hun concept ‘Yours Truly’. The Flexican is een welkome aanvulling op het steeds bredere muzikale palet binnen de Dance dat TSOH onder haar ambassadeurs en leraren beoogd.

Michel

Michel de Hey

Michel de Hey is een boegbeeld van de Nederlandse Techno scene. De Rotterdammer was begin jaren ’90 resident van legendarische club Nighttown. Zijn wekelijkse Future avonden waren een inspiratiebron voor vele DJ’s.
Nu 25 jaar later verstaat deze ambachtsman nog altijd de taal van de nieuwe Techno en House generaties: als DJ, als producer en als eigenaar van zijn platenlabel Hey! Zijn kennis en ervaringen zijn een rijke aanvulling voor TSOH.

Lupe

Lupe Lambers

Lupe Lambers is a real all-rounder: DJ, producer and promoter. For years he has been hosting club nights and events at various locations in Amsterdam like Studio 80, Doka, Club Up, the late Club 11 and Paradiso.
Lupe has a great knowledge of Dance music ranging from classic Disco to contemporary House. Lupe has experience with both conceiving and executing concepts for both major festivals, as well as smaller club events.

Want to know more about the School of House?

Call us on 020 261 2685 or send us an email info@schoolofhouse.nl